13 ključnih datuma u rujnu i kako nam oni mijenjaju život

Rujanska dominacija Djevice traži od nas nove prilagodbe. Radne i dnevne obaveze se povećavaju. Pokušavamo žonglirati između privatnog i poslovnog. Venera u Lavu nas vuče prema zabavi, traženju novih ljubavnih iskustava, srce hoće ljubiti, igrati se, iskusiti nove načine opuštanja, dok Sunce, Merkur i Mars u Djevici traže ozbiljnost, metodičnost i kritični su prema svemu što je površno, neodgovorno i za Djevičanski ukus nepotrebna potrošnja energije i vremena.

Nekoliko je ključnih aspekata koji će biti ovaj mjesec učiniti posebnim i koji bi mogli promijeniti vaš život, a čiju je energiju pametno svrhovito iskoristiti. Imajte na umu da energija tih aspekata traje par dana prije datuma koji je naveden kao ključan.

 1. rujan

Intenzitet

Mars stvara pozitivan aspekt s Uranom i obično donosi nagle uvide, ponekad i nepredviđene promjene. Impulzivno odlučujemo, imamo snažan poriv za kretanjem prema naprijed, za slobodom. Motivirani smo na djelovanje s ciljem ostvarenja potreba. Neke će taj aspekt voditi prema ostvarenju ljubavnog susreta, druge prema realizaciji poslovnih planova. Ovaj aspekt najviše osjetiti Lavovi, Ovnovi i Vodenjaci, kao i oni koji imaju Podznak u tim znakovima. Osim toga Mars će se susresti s Merkurom, pa očekujte vrlo strastvenu i intenzivnu komunikaciju, možda i svađu. Oprezno rukujte s kućanskim aparatima, povećajte oprez u komunikaciji i prometu. Najizazovnije će biti rođenima sredinom svibnja, sredinom studenog i sredinom veljače

 1. rujan

Porast motivacije

Merkur kreće prema naprijed. Odjednom stižu nove informacije, uspostavljaju se kontakti koji su bili prekinuti, donosimo nove poslovne odluke, razmišljamo jasnije i praktičnije. Neka pitanja nalaze svoje odgovore. Obratite pozornost i na 21. rujan jer se Merkur vraća na isti stupanj Djevice s kojeg je u kolovozu započeo retrogradno kretanje. Obično se tada nešto važno događa, neko shvaćanje, susret, razgovor, promjena. Značajno za sve znakove, a osobito za Djevice i Blizance te one koji imaju Podznak u tim znakovima. Sunce se na isti ovaj dan suprotstavlja Neptunu, pa se događa sukob između realnog i sanjanog, između snova i stvarnosti. Ovo je kreativan aspekt, ali s njim lako upadamo u iluziju i pogrešno procjenjujemo. Moguć je i osjećaj krivnje. Ovaj će aspekt najviše osjetiti Djevice, Ribe, Strijelci i Blizanci.

 1. rujan

Preosjetljivost

Pun Mjesec u znaku Riba podiže na površinu naše snove, prisjećamo se prošlosti, razmišljamo i maštamo u samoći, pokušavamo povezati posljedicu s uzrokom nekog događaja. Osjetljivi smo i odvajamo se od uobičajenih uloga, dužnosti i obaveza kako bismo se odmorili i napunili energijom. Bilo koja zbunjenost koja se sada pojavljuje može stvoriti osjećaj izgubljenosti u magli, ne možemo predvidjeti ishod nekim događajima. Odgodite donošenje važnih odluka. Ovaj će Uštap najviše osjetiti Ribe, Djevice, Strijelci, Blizanci i Rakovi.

 1. rujan

Produktivnost

Merkur se vraća u znak Djevice i u tom će znaku sve do 30. rujna biti od pomoći u organizaciji posla, ali i svakodnevice. Nered pretvaramo u red, jasnije komuniciramo, stvaramo dobru logistiku, čistimo svoj stambeni, poslovni, ali i unutarnji prostor. Djevica ne podnosi nepotrebno i ono što se ne koristi. Sve mora imati svoju ulogu i svrhu. Usmjerava se na bitno i ponekad je slaba na detalje. Ovaj Merkur najviše ide na ruku vodenim i zemljanim znakovima, pa se oni u ovom periodu mnogo lakše nose s obavezama. Na ono što govore i kako procjenjuju ljude, radne okolnosti trebali bi pripaziti Strijelci i Blizanci.

Ovaj dan jak je po još dva aspekta. Susret Mjeseca i Urana u znaku Ovna može biti vrlo uzbudljiv i budi neke želje, potrebe i čežnje za koje nismo niti znali da ih imamo. Odlično za Ovna, Strijelca, Lava, Raka i Vodenjaka.

I na kraju tu je trigon između Sunca i Plutona koji nam omogućuju da prepoznamo i osvijestimo svoje unutarnje kapacitete, osobnu moć, da izdržimo ponekad i teško izdrživo. Ovo je i aspekt preobrazbe, ali ne mijenjajte druge, već sebe. Jako poticajne energije za Jarce, Djevice i Bikove.

 1. rujna

Stabilnost

Pozitivan aspekt između Venere u Lavu i Saturna u Strijelcu donosi stabilnost u odnosima i financijama. Prepoznajete kvalitetu u svom životu koja je vrijedna ulaganja i čuvanja. Pravo je vrijeme i da postavite zdrave i održive granice prema ljudima u svom najbližem okruženju. U odnosima je važno imati zajedničku viziju i strast. Neki će doživjeti susret s bivšom ljubavi. Dobri dani za Lava, Ovna, Strijelca.

 1. rujan

Provjera stvarnosti

Sunce u kvadratu sa Saturnom jača osjećaj dužnosti i obaveze, a što može biti u sukobu s našim istinskim željama i potrebama. No ovo je i dobar moment za provjeru stvarnosti. Oni planovi, ideje i odnosi koji stoje na klimavim nogama doživjet će manji potres. Iluzije se raspadaju kao kula od karata. Osim toga provjerite jesu li vaša očekivanja prema drugima prevelika, kao i njihova prema vama. Vrijeme je i da kažete ‘ne’ onim stvarima koje su u vašem životu izgubile smisao. Vrijedno je izgubiti ono što vrijednosti nema. Djevice, Strijelci, Blizanci, Ribe, donekle i Jarci i Lavovi nalaze se na velikom testu.

 1. rujan

Kad srce kaže ‘da’

Pozitivna veza između Jupitera i Venere doprinosi uživanju, jačanju veza s drugima, vodi nas na mjesta na kojima se možemo dobro zabaviti i upoznati neke zanimljive ljude. Raste ljubavni optimizam. Venera je sve bliže i Sjevernom Mjesečevom čvoru što otvara neka nova vrata na planu ljubavnih odnosa. Ono što se dogodi u narednih nekoliko dana moglo bi biti značajno za vašu ljubavnu budućnost. Divno za Lavove i Vage, kao i one koji imaju Podznak u tim znakovima.

 1. rujan

Razgovor

Opet se susreću Merkur i Mars, no ovaj put pod mnogo manje vatrenim i egoističnim, a više praktičnim i analitičnim okolnostima u znaku Djevice. Iako ovaj aspekt može donijeti mnogo nervoze i napetosti. To su oni trenuci kada je jedna pogrešna riječ okida nesporazum. Ovo je i vrijeme kada možete biti iznimno produktivni i efikasni u obavljanju radnih zadataka te dobivanju informacija koje su vam potrebne. Zdravstveno pripazite na probavu, prehranu, izbjegavajte namirnice koje izazivaju osjećaj nadutosti. Vrlo produktivan aspekt za Djevice, Bikove i Jarce.

 1. rujan

Potraga za lojanošću

Venera ulazi u znak Djevice. Strast se zamjenjuje osjećajem dužnosti. Želimo čiste i jasne odnose. Tražimo potvrdu i garancije od suprotne strane. Želimo znati kuda i zašto idemo. Istovremeno Merkur se suprotstavlja Neptunu i gubimo se u magli pretpostavki i snova. Možda otkrijemo laž ili i sami slažemo, a možda se osjetimo izigranima od strane jedne osobe. Zato se povodimo onom izrekom – čist račun, duga ljubav. I koliko god se pokušali sakriti, nešto zatajiti, učinak tih manipulacija će biti kratkotrajan. Važno vrijeme za ljubavne odluke za Djevice, povoljno za Jarce i Bikove. Strijelci, Blizanci, Ribe, pa i Djevice trebali bi se čuvati spletki.

 1. rujan

Mlađak

Mladi Mjesec u znaku Djevice omogućuje nam da zatvorimo jedna vrata, napustimo prošlost i postavimo nove namjere za budućnost. Mogli biste se uloviti čišćenja, velikog pospremanja, naporno ćete raditi s ciljem dovršenja zadataka koji su pred vama. Ovo je i dan nekih novih odluka vezanih uz posao, zdravlje i općenito uređivanje i organiziranje svakodnevice. Dobar dan za Djevice, Bikove i Jarce.

 1. rujan

Izgubljenost

Mars u Djevici i Neptun u Ribama stvaraju pravu zbrku. Ne možete razlučiti istinu od laži, stvarnost od zablude. Ovo je aspekt u kojem nešto gubimo. Naslućujemo da se nešto događa iza naših leđa, no nije nam jasno što. Stvari koje se čine iz nemoći i kukavičluka mogu biti teško shvatljive onima kojima je stalo od vlastitog integriteta. Čuvajte se infekcija, osobito onih crijevnih.

 1. rujan

Sloboda

Ovo je posljednji aspekt između Jupitera u Vagi i Urana u Ovnu jer Jupiter uskoro prelazi u znak Škorpiona. Zaključujete neka poglavlja života. Neki događaji koji su u posljednjih godinu dana ulazili u vaš život povremeno i u naletima, sada se odvijaju posljednji put i vi dolazite do konačnog zaključka. Sve nas vodi prema istini, a o nama ovisi hoćemo li prihvatiti promjenu koja nas vodi prema slobodi. Ovo je važan aspekt za Vage, Ovnove, Vodenjake i Strijelce.

 1. rujan

Bijeg u romantiku

Venera i Neptun igraju igru zavođenja. Ništa nije jasno, a sve je jasno. Stvari se čitaju između redaka, nagađaju. Lako padamo pod utjecaj onih koji zavode romantično, suptilno i s mjerom. Ljepota u svim svojim oblicima može ugrabiti vašu pažnju, tako da se fokusirajte na čuda kreativnosti, a ne na praktične potrebe. Možete pobjeći od realnosti i utjehu naći u nečijem zagrljaju dobrom filmu, čitanju knjige.