Tjedni horoskop (3.-9.4.)

U ovom tjednu Venera će se vratiti u znak Riba, Saturn i Merkur će krenuti retrogradno, dok će Mjesec prošetati kroz tri znaka, Raka, Lava i Djevice.

Ponedjeljak će biti osjećajno uzbudljiv dan. Kvadrat Sunca u Ovnu i Mjeseca u Raku naglasit će sukob između želja i potreba. Možda nećete razlikovati ta dva pojma. Ispunjenje želje stvara nam ugodu i osjećaj zadovoljstva, dok je potreba nešto što je nužno i njezino zadovoljenje je uistinu neophodno, bilo da je riječ o egzistenciji, zdravlju i sl. U ovom rascjepu mogli bi se naći Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarci. Katalizator ove napetosti bit će pozitivan aspekt Marsa u Biku i Mjeseca koji nas potiče na djelovanje, motivira, budi strast i stvaralačku energiju.

U utorak retrogradna Venera vraća se u znak Riba. Promislite o nekim događajima i iskustvima koje ste proživjeli u siječnju ove godine. Moguć je povratak na staro, na neke ljubavne ili financijske teme, susrete ili odnose s ciljem da nešto razriješite i shvatite. Takva situacija potrajat će do 28. travnja koliko će se Venera kretati ovim znakom, no izgledno je i da ćete do novih spoznaja i odluka o nekoj osobi ili odnosu doći već idući tjedan od 18. travnja kada će Venera napokon krenuti prema naprijed. Ovi aspekti su osobito značajni za rođene u znaku Riba, Vage, Bika, kao i za one koji imaju podznak u tom znaku.

Srijeda će biti energetski nabijena pozitivnim aspektom Marsa i Plutona, ali i srčanim Mjesecom u Lavu. Aktivacija odlučnosti i namjere ostvarenja bit će nezaustavljivi. Asertivnost, upornost i ambicioznost približavaju nas uspjehu. No ovo je i dan vrlo aktivne seksualne energije u kojem je izgledno ostvarenje nove romanse i fatalnih ljubavnih susreta. S obzirom na Mjesec u Lavu interesi su usmjereni na druženje, izlaske, zabavu, kreativno djelovanje i bavljenje najmlađim članovima obitelji. Ljubav je bitna, žudimo nahraniti srce pažnjom no često ju tražimo u interakciji s drugima, umjesto bavljenjem onime što volimo i u čemu uživamo. Srijeda će biti vrlo uzbudljiva za Lavove, Bikove, Jarce, Ovnove i Škorpione.

U četvrtak će nas dočekati retrogradno kretanje Saturna koje će potrajati sve do 25. kolovoza. Ovaj se planet obično povezuje s karmom i sudbinskim lekcijama, pa u idućem razdoblju možete očekivati neke događaje koji će ponovno ‘oživjeti’ neriješene situacije iz prošlosti kako biste se napokon oslobodili nekih tereta, zabrinutosti i životne težine koje vučete na svojim leđima već duže vrijeme. No osim toga ovdje je riječ i o odnosu prema autoritetima, očinskoj figuri, karijeri, o potezima koje je potrebno povući kako biste mogli dalje napredovati. Morate preuzeti odgovornost za svoj život, prestati kriviti druge za ono što su učinili, okrenuti se prema sebi, odrasti, ponašati se zrelo i realno. Da bismo došli do toga, u idućim je mjesecima neophodno proći kroz iskustva koja neće biti uvijek jednostavna, ali će zato biti poučna i oslobađajuća. Bitno razdoblje za sve, a osobito za Strijelce, Jarce i Vodenjake!

U petak kočnice popuštaju. Opozicija Sunca i Jupitera, te Mjeseca u Djevici s Neptunom u Ribama, traže više uživanja i hedonizma. Izvjestan je bijeg od svega što opterećuje. Prekomjernim uživanjem u hrani, piću ili seksu želimo kompenzirati ono što nam nedostaje. No čuvajte se lakomislenosti, ne radite ono što ne biste željeli da drugi rade vama i budite dosljedni sami sebi.

Tijekom subote jača osjećajna inhibiranost. Napeti aspekti između Mjeseca, Venere i Saturna mogu dovesti do ljubavnih problema. Javlja se strah, a iz straha smo sposobni napraviti najviše štete, kako sebi, tako i onima koje volimo. Možda će nam netko ili nešto nedostajati ili će jedan događaj dovesti do osjećajnog povlačenja i distanciranosti od partnera. Ribama, Strijelcima, Blizancima i Djevicama preporučuje se da pričekaju s donošenjem odluke, osobito ako na površinu izađu pitanja vezana uz bivšu ljubav. Osim toga, javljaju se sumnje, a i pitanje je hoćete li biti spremni iskreno progovoriti o onome što osjećate jer sutra Merkur kreće retrogradno.

Početak retrogradnog kretanja Merkura koje će potrajati od 9. travnja do 3. svibnja usporit će ispunjenje planova. Već je dobro poznato da se u vrijeme ovog astrološkog fenomena obično suočavamo sa zastojima, teže nam je ostvariti poslovne kontakte i dogovore, elektronski aparati se kvare, manje pričamo o bitnim stvarima, više razmišljamo i ulazimo u razdoblje u kojem ćemo najviše prosperirati od planiranja, pripremanja terena, raščišćavanja nekih starih nesporazuma, ali i oslobođenja od svih onih predmeta koje ne koristimo. Krenite s velikim proljetnim čišćenjem!