Uštap u Raku (22.12.) – jedan kraj i novi početak

U subotu, 22.12. očekuje nas posljednji pun Mjesec u ovoj godini. Njegova posebnost je u tome što se odvija na početnom stupnju znaka Raka. Taj stupanj u Zodijaku simbolizira ulazak na jedan sasvim novi teritorij, na mjesto koje još nije dovoljno istraženo, donekle je i nepoznato.

Zato ovaj Uštap u znaku Raka između ostalog ima jednu svježinu, donekle i nevinost jer bi nas mogao potaknuti na otvaranje nekih novih vrata koja dosad još nismo niti primijetili da postoje, a kamoli sa smo ih otvorili. Na tom putu ćemo tek saznati koje izazove trebamo savladati, no postoji želja, donekle i uzbuđenje novih izazova koji stoje pred nama.

Budući da se odvija na osi Rak/Jarac, riječ je o simbolima majke i oca, zatvaranja jednog poglavlja života i otvaranja novog, tu je i traženje ravnoteže između privatnog života i karijere.

S jedne strane trebamo zaštitu i sigurnost obitelji, a s druge strane nešto nas tjera da se ostvarujemo i dokazujemo izvan privatnog gnijezda, na profesionalnom polju jer smatramo da tamo stječemo poštovanje i dolazimo do uspjeha.

Mnogi će u idućih mjesec dana donijeti odluke vezane uz stambene prilike, obiteljske odnose, privatni, ali i profesionalni život. Naglašena su pitanja majčinstva, predanosti, tradicije, pripadnosti. Možda se nešto važno dogodi u vašem domu.

Ovo je jako emotivno nabijen Mjesec stoga je dobro vidjeti i osluškivati što nam govore naše emocije, kao i intuicija. Povežite se s onima koje volite, usmjerite energiju na privatni život, dopustite si osjećati i izraziti ono što osjećate.

Budući da će Uštap biti pod pozitivnim utjecajem Urana stimulirani smo prihvatiti neke promjene u svoj život, istražiti nove mogućnosti, a mnogi mogu doživjeti zanimljive susrete ili uzbudljive promjene.

Ovaj svijetleći fenomen specifičan je i po upletenosti Kirona u cijelu priču koji se trenutno nalazi na posljednjem stupnju Riba i izaziva nas da iscijelimo emocionalne rane čiji korijen živi negdje u prošlosti, možda i u ranijem djetinjstvu. Imamo se priliku suočiti s nekim dijelovima sebe koji trebaju njegu, toplinu i ljubav. Dajte to samima sebi.

I uživajte u predstojećim blagdanima otvorenog srca.

Sretno!