Uštap u Vagi – što mi govore moji odnosi?

U srijedu, 8. travnja u 4 sata i 35 minuta dogodit će se pun Mjesec u znaku Vage. Bit će posebno sjajan i velik, pogledajte večeras prema nebu.

Vaga je u astrologiji simbol odnosa s drugima, partnerstva kako poslovnih tako onih privatnih. Vaga nosi i simboliku braka, pravde, parnica, načina na koji surađujemo s drugima.

Ovaj pun Mjesec pokazuje nam kako da uravnotežujemo stvari, prilazimo drugima spremniji na kompromis i povezivanje, ali ne na vlastitu štetu. Sunce u Ovnu traži i potvrđivanje vlastitog Ja, no opet ne na štetu drugih.

Do idućeg Uštapa i svibnju više ćemo se baviti našim odnosima, spajati, ali i razdvajati s drugima. Neki će ući u novu vezu, drugi će raskinuti loš odnos ili naprosto shvatiti što im treba u tom partnerskom smislu da bi bilo zadovoljniji.

Na djelu su tri snažna aspekta koja će popratiti ovaj pun Mjesec.

  1. Mars i Uran potiču nas na nestrpljivo i impulzivno djelovanje. Nešto se želi osloboditi, strgati okove sa sebe, krenuti prema naprijed, unatoč svemu. Nemirni smo i spremniji riskirati, pa što bude.
  2. Merkur u Ribama te Pluton u Jarcu stvaraju pozitivan aspekt koji nam omogućuje da dublje prodremo u bit stvari. Naš um postaje detektor svega što je lažno i patvoreno. Riječima možemo ogoliti istinu, doprijeti do drugih ljudi, uvjerljivo prezentirati svoje misli.

– istražujemo

– otkrivamo ono što je skriveno

– pomažemo drugima kroz razgovor

– um ima snagu koja zadire u podsvijest

– nešto se mijenja, transformira, reprogramira

– prošlost dobiva novo značenje – povezuje se uzrok i posljedica

– učimo, lakše komuniciramo i rješavamo probleme

  1. Spoj Jupitera i Plutona traži ljuštenje slojeva straha. Vodi nas u poniranje onoga što je bitno, što je zaista vrijedno i što ima dugoročnu kvalitetu. Padaju maske. I naše i tuđe. Sve je teže zadržati iste obrasce ponašanja koji nas uvaljuju u mulj života. Vrijeme je da priznamo, prihvatimo, reprogramiramo, iscijelimo i krenemo prema naprijed.

Koja je vaša vizija budućnosti?

Od čega ste spremni odustati da biste mogli stvoriti bolje sutra?

Možete li pronaći smisao u nekim događajima?

Vrijeme je da nađemo nova rješenja za stare probleme.

Najgora odluka je stajanje na mjestu. Bolje je krenuti pa pogriješiti, nego se vrtjeti u stalno istom krugu i osjećati se frustrirano.

Dakle, što želite sebi u bliskoj budućnosti i kako tome može doprinijeti suradnja s jednom osobom ili više njih?

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash