Astrološka zona ljubavi

U vašem horoskopu postoji  jedno ‘posebno’ mjesto koje vam može mnogo toga reći o tome gdje, odnosno na kojim mjestima možete pronaći  ljubav.  Može vam pomoći i da bolje upoznate romantičnu stranu svoje prirode, način na koji volite i pružate ljubav. Riječ je o vašoj petoj kući horoskopa koja vas može uputiti u skriveni svijet srca  i dati vam korisne savjete putem kojih će vaša potraga za ljubavnim partnerom uroditi plodom. Riječ je o savršenoj zoni ljubavi, a da bi slika bila potpuna, potrebno joj je pridružiti još jednu kuću, osmu koja mnogo govori o vašim seksualnim potrebama i općenito o vašem odnosu prema seksu. Horoskop vam može pomoći, ne samo u pronalaženju prave ljubavne priče, već i u osvještavanju osobnih osjećajnih potreba te upoznavanju vlastitih očekivanja kad su posrijedi bliski odnosi.

Ovan

Ovan, čija je peta kuća smještena u znaku Lava češće će se zaljubiti u proljeće i ljeto, nego zimi. Obično će ih privući seksipilna osoba atraktivnog izgleda, netko tko se bavi sportom, a slabi su i na imena iz svijeta slavnih i poznatih.  Slična sudbina ‘pogodila’ je i glumca Aleca Baldwina koji se 1993. godine vjenčao sa seks simbolom 90-tih, glumicom Kim Basinger. Nakon 11 godina braka dolazi do teškog i mučnog razvoda, a danas je u sretnom braku s instruktoricom joge Hilariom Thomas. Pripadnike ovog znaka privući će osobe koje se bave nekim kreativnim radom i imaju mnogo hobija. Fatalni susret se može dogoditi na plaži, koncertu, nekom domjenku, proslavi rođendana, na vjenčanju ili tijekom burnog večernjeg provoda. Jedna od njihovih većih romantičnih potreba jest da im se partner divi i da ih poštuje. Laskanje je nerijetko najbrži put do nečijeg srca, no želite li zaista da vas nečiji atraktivni izgled, slatka obećanja i prazne riječi, zavrte glavom? Uživajte u malim i neobveznim razgovorima, ali i čitajte između redaka. Jedino tako ćete biti sigurni što se događa i jesu li posrijedi stvarni osjećaji ili su riječi u službi samo jednog cilja, zavođenja. Kad je posrijedi strast, kao i Ovan Hugh Hefner, prvaci ste libida, pa vrlo teško sputavate svoje seksualne nagone. Želite sve odmah, sad i bez odgode!

Bik

Prava ljubav Bikove čeka na mjestima koja često posjećuju, na kojima ispunjavaju dnevne obveze, pa tako prilikom obraćanja osobi koja stoji iza pulta ljekarne upotrijebite svoj baršunasti glas, zatražite pomoć simpatičnog prodavača u trgovini zdrave hrane, a dok sjedite u liječničkoj čekaonici i čekate da pozovu vaše ime, promatrajte oko sebe. Budući da vam je peta kuća smještena u znaku Djevice, tražite nekoga tko je pedantan, organiziran, osobu koja ima oko za detalje, vjerojatno i nekog tko je posvećen svom poslu. Poznati glumac, Bik u horoskopu, George Clooney upoznao je svoju sadašnju suprugu, Amal Alamuddin na jednom humanitarnom događaju i uložio je jako mnogo truda u osvajanje lijepe i uspješne odvjetnice, što Bikovima nije problem. Uporni su i ustrajni, pa im dugotrajno zavođenje ne predstavlja problem, već dapače, vole da sve teče polagano i odmjereno. Budući da je vladar pete kuće Merkur, bitno im je da njihov izabranik bude pametna, inteligentna i obrazovana osoba, s kojom će moći o svemu otvoreno razgovarati. Horoskopska kuća seksa nalazi se u Strijelcu što znači da ste na ovom području avanturist, volite biti slobodni, istraživati i ne zadovoljava vas rutina i monotonija.

Blizanci

Blizanci, zahvaljujući svojoj društvenosti, zaista nemaju problem prići osobi koja im privuče pažnju. Pitanje je samo na kojim bi mjestima i pod kojim okolnostima mogli ugledati svoju srodnu dušu. Popularni pjevač i horoskopski Blizanac Massimo, svoju je suprugu Eni Kondić, koja je tada pisala tekstove za Josipu Lisac, upoznao tako što ju je pitao da i njemu napiše tekstove za album ‘Zemlja plesa’. Riječi su i u njegovom slučaju odigrale važnu ulogu, što nije slučajno jer Blizanci su poznati po tome koliko im je bitno verbalno izražavanje. Ponekad će ih privući naizgled nebitni detalji, primjerice odjevni predmet ili parfem, no njima takve stvari nisu nimalo nevažne, pa je u njihovom slučaju izgledno da im se svidi osoba koju će ugledati na modnoj reviji ili u parfumeriji, trgovini odjevnim predmetima. Njihova ljubav života mogla bi raditi i u odvjetničkom uredu, baviti se pravnim poslovima ili raditi na poslovima vezanim uz dizajn, ljepotu, modu. Privući će ih sklad, jednostavnost i šarm koji će probuditi romantičnu stranu njihove prirode. Tjelesna privlačnost izuzetno im je važna na početku veze, a s protokom vremena, kad se početna strast izgubi, postaju sve manje zainteresirani za vruće igre ispod plahti, a odnos tada doživljava prekretnicu, ili se pretvara u dugoročno prijateljstvo ili kreću u potragu za novim partnerom.

Rak

Rakovi su prilično samozatajni, često i zatvoreni kad su posrijedi njihovi osjećaji i ljubavne potrebe, zbog toga im nije jednostavno prići i upoznati ih. Svjesni svoje nedostupnosti, na razne se načine trude privući pažnju osobe koja im se sviđa. Često će zaigrati na kartu seksipila, skupiti hrabrosti nakon nekoliko čaša vina i prići dotičnoj osobi, a sve se događa u prostoru kojim dominira prigušena rasvjeta, kako bi bili što manje primjetni. Trebali bi češće posjećivati vinske barove, spa centre, odlaziti na mjesta gdje mogu upoznati osobe koje se bave istraživačkim radom, novinarstvom te pohađati seminare osobnog razvoja. Zanimljivo je da bi njihova srodna duša mogao biti netko tko nosi uniformu ili radno odijelo (policajac, vojnik, liječnik, farmaceut). Budući da je njihova peta kuća romanse u Škorpionu, koji je ujedno simbol smrti i preporađanja, često im se ljubav pojavljuje nakon većeg gubitka u životu. Tako je i slavna glumica Mery Streep svog sadašnjeg supruga Dona Grummera upoznala nakon smrti svog bivšeg partnera Johna Cazala, koji je preminuo od raka kostiju. Rakovi su prilično krhke emotivne građe i ljubav koja podrazumijeva prihvaćanje i poštivanje, važnija im je od seksa. No, to ne znače da na tom polju ne vole eksperimentirati i biti originalni. Rutina u njihovoj spavaćoj sobi nije dobrodošla.

Lav

Pronalaženje partnera ponosnim Lavovima ne bi trebao predstavljati izazov. Lako se upuštaju u komunikaciju s nepoznatim osobama, i znaju kako privući i zadržati pažnju drugih. No, unatoč tomu nekad im je teško naći onog nekog, posebnog za njih. U tom slučaju trebali bi iskušati sreću na raznim internet ljubavnim spajalicama i web stranicama koje nude mogućnost poznanstava s novim ljudima, pa i onima koji žive u drugom gradu. Upišu li neku edukaciju ili se odluče dodatno obrazovati, lako je moguće da im se na hodnicima školske ustanove ukaže osoba koja će ih osvojiti na prvi pogled. Lavovi bi se mogli vezati i uz osobu koju ne drži jedno mjesto, koja zbog prirode posla puno putuje, a zbog ljubavi su i sami spremni promijeniti mjesto prebivališta. Privući će ih i sportaši, ali i obrazovane osobe, možda i profesor/ica na sveučilištu. Glumac Jason Statham u vezi je s modelom Rosie Huntington-Whiteley. Iako žive u Los Angelesu, ona je često odsutna zbog posla i putovanja, što jednom Lavu nije nikakav problem. Kad je seks u pitanju, Lavovi se predaju do kraja, i tijelom i dušom. Za njih ne postoji polovično rješenje i najviše uživaju u seksu s osobom u koju su zaljubljeni.

Djevice

Djevice su po prirodi prilično suzdržane, pa i nepovjerljive. Ne upuštaju se baš lako u nešto ozbiljno, treba im vremena da upoznaju suprotnu stranu i tek nakon toga za njih počinje proces emocionalnog prepuštanja. A kako i gdje mogu pronaći srodnu dušu? Za početak trebali bi što više razbijati dnevnu rutinu koja se svodi na relaciju posao-kuća i sadržajnije koristiti svoje slobodno vrijeme. Duge šetnje prirodom, učlanjivanje u planinarski klub ili orintološki savez, samo su neke od aktivnosti koje bi ih mogle približiti ispunjenju ljubavnih želja. Mogla bi ih privući i ekološki osviještena osoba, netko tko je aktivan po pitanju ‘zdravlja’ našeg okoliša. Osim toga, uglavnom ‘padaju’ na osobe koje su posvećene poslu i karijeri, pa će se češće zaljubiti u nekog menadžera, direktora, člana uprave. U toj njihovoj posvećenosti karijeri oni vide i potencijal za predanost ljubavnom životu, braku i djeci, što i nije uvijek tako. Godine im pritom nisu važne i nerijetko im se dogodi da se zaljube u nekog tko je znatno stariji ili pak mlađi od njih. Slična ljubavna priča zadesila je i glumicu Salmu Hayek koja je udana za 30 godina starijeg francuskog milijardera Francois-Henrija Pinaulta. I na kraju, ako vas netko može iznenaditi drastičnom preobrazbom, to je onda Djevica u seksi situacijama. Iz distancirane i uglađene osobe postaje divlja i spremna na sve.

Vaga

Tijekom potrage za partnerom, Vage mogu računati na neočekivano i iznenadno, ali i burno, nešto u Uranovom stilu (peta im je kuća u Vodenjaku), kad ih nešto silovito poput uragana toliko izbaci iz ravnoteže, da nemaju izbora osim, prepustiti se. O tome svjedoči i priča američke pjevačice i modne dizajnerice Gwen Stefani i pjevača grupe ‘Bush’ Gavina Rossdalea, koji su danas u sretnom braku, a prvi put su se upoznali prilikom zajedničke turneje sredinom devedesetih. Gavin je jednu večer otkazao odlazak na tulum u New Orleansu kako bi proveo večer s Gwen. Popili su puno pića i potom otišli u šetnju, obišli su francusku četvrt i prvi put se poljubili. Vage ne moraju ići na rock turneju da bi upoznali osobu koja im je suđena, ali mogu očekivati da će im se važan susret dogoditi kad to najmanje očekuju i u krajnje neuobičajenoj situaciji. U njihovom slučaju, ljubav se može razviti i iz prijateljstva ili putem prijatelja koji će ih upoznati s nekim, za njih posebnim. U seksu Vage, pokazuju jako mnogo potrebe za maženjem i dodirivanjem, vole dugu predigru, senzualne su i potreban im je partner koji će znati udovoljiti njihovim potrebama.

Škorpion

Škorpioni su na glasu kao strastveni udvarači i žestoki ljubavnici, no zanimljivo je da im se ljubavne prilike otvaraju pod okriljem astrološke kuće Ribe, znaka poznatog po svojim romantičnim težnjama i hipersenzibilnosti. Zato bi Škorpioni mogli biti osvojeni ili osvajati u posebno inspirativnim uvjetima, primjerice dok se bave  nekim kreativnim radom, na koncertu, u kazalištu, na plesnoj predstavi ili izložbi fotografija. Primjerice, bračni par, oboje glumci Ivana i Rakan Rushaidat upoznali su se na probama tijekom pripremanja predstave ‘Kauboji’. Kad Škorpioni krenu u ‘lov’ trebali bi dopustiti svom šestom čulu da ih vodi,i kad osjete da ih neka neobjašnjiva sila vuče u blizinu određene osobe, moraju se prepustiti, krenuti, a nikako razmišljati i analizirati. Važno je da se približe osobi koja im je privukla pažnju, slušati je dok govori, imati strpljenja, možda će njihovoj simpatiji trebati vremena da se otvori. Kad astrologija dotakne priču o seksu, u prvi plan dolaze, naravno Škorpioni. No, možda nije toliko poznato da oni vole vruće igre s osobama koje su znatno mlađe od njih i da im nije strano to učiniti i  na javnom mjestu, uz to, važno je da se tijekom čina riječima razmjenjuju i doživljaji.

Strijelac

Pripadnici Strijelca sposobni su pronaći ljubav bilo gdje, osobito ako dopuste svom srcu da ‘traži’ bez predrasuda i očekivanja.  Njihova romantična priča mogla bi započeti na jednom sportskom događaju, auto-moto utrci ili dok igraju pikado ili biljar u omiljenom baru. Privlače ih neustrašivi i hrabri tipovi ljudi, oni koji se ne boje reći što misle i žele i često se nameću kao vođe. Važno im je samo da se živi aktivno, raznovrsno i uzbudljivo. Nije li i glumac Brad Pitt kao pravi Strijelac za partnericu izabrao Angelinu Jolie, neovisnu, samostalnu i poduzetnu ženu čiji duh nije lako slomiti i s kojom mu nikad neće biti dosadno? Zaljubljenost bi se Strijelcima mogla dogoditi s osobom izraženog natjecateljskog duha, pomalo impulzivnom, kao što su i sami. Ne samo da od ljubavi tražite uzbuđenje i pustolovinu, već nemate i strpljenja za čekanje, pa sanjate o tome da iskra ljubavi plane već na prvi pogled. Pritom pripazite da tjelesnu privlačnost ne pomiješajte s ljubavlju, jer to su dvije potpuno različite kategorije. Iako pustolovna narav Strijelce može tjerati u seksualne avanture, pravi užitak na tom polju osjetit će tek s osobom koju istinski vole i s kojom žele zasnovati obitelj.

Jarac

Prvi sljedeći put kad se Jarci nađu u banci kako bi obavili neku financijsku transakciju, trebali bi dobro promotriti osobe koje kao i oni čekaju u redu, ali i zaposlenike banke koje sjede iza pulta. Njihova peta kuća je u Biku, znaku koji u Zodijaku ‘nosi ulogu’ novca i materijalne sigurnosti. Možda i zbog toga će lakše otvoriti vrata svog srca osobi koja će im znati uliti osjećaj povjerenja i sigurnosti, a ako uz to dotična ima zavidnu karijeru, moć i ugled u društvu ili podeblji račun, Jarci su našli nekog po svome ukusu. Prisustvovanje nekom poslovno-financijskom seminaru, sigurno povećava njihovu šansu da upoznaju nekog tko će im se svidjeti. Ne bi smjeli niti odbijati pozive na večeru, jer fini restorani su mjesta na kojima bi se mogao pojaviti neko poseban za njih. Bivši model Carla Bruni upoznala je Nicholasa Sarkozyja, sada bivšeg francuskog predsjednika na privatnoj večeri, i otada su nerazdvojni. Nije li on utjelovio sve ono što jednoj Jarčici treba – materijalna sigurnost, ugled i moć? Iako naizgled ozbiljni i hladni, Jarci znaju biti vrlo temperamentni i vatreni ljubavnici koji se u seksu predaju i tijelom i srcem, zato ih nemojte prosuđivati po prvom dojmu.

Vodenjak

Vodenjaci dugo pamte ljubavi iz školskih dana, a često s takvom osobom uđu i u dugoročan odnos. Vezat će se uz onog tko ih osvoji svojom inteligencijom, načinom razmišljanja i kad shvate da s tom osobom mogu satima uživati u razgovoru. Nekog zanimljivog mogli bi upoznati i putem prijatelja, bliskih rođaka. Samcima ovog znaka preporučuje se upisati neku radionicu, recimo kreativnog pisanja ili neki tečaj, a kad se nađu na poslovnoj edukaciji, trebali bi širom otvoriti oči i pogledati oko sebe. Potencijalni udvarač mogao bi ih iznenaditi i dok piju kavu u kvartovskom kafiću, tijekom šetnje s kućnim ljubimcem ili u javnom prijevozu. Otisnu li se na putovanje ili posjete neku stand up komičnu predstavu i tamo ih čekaju iznenađenja. Članica astrološkog znaka Vodenjaka, televizijska zvijezda Oprah Winfrey, nakon niza gorkih iskustava s muškarcima koji su je ponizili i iskoristili, 1986. upoznaje svog sadašnjeg partnera, poslovnog čovjeka Grahama Stedmana (Ribe). Prvi spoj proveli su skijajući na vodi. Tjelesnu strast u Vodenjacima neće toliko privući vanjski izgled osobe, koliko njezina unutrašnja ljepota. Nekad će okidač biti vještina kojoj će se diviti kod suprotne strane, poslovna uspješnost, a najmanje njezin seksipil.

Ribe

Najveći sanjari Zodijaka, potajno se nadaju da bi svog savršenog partnera mogli upoznati pod posebno romantičnim okolnostima, primjerice negdje uz more, a iznad njih pun mjesec i zvjezdano nebo. Silno žele da taj netko bude i nježan, pun razumijevanja i težnji prema zasnivanju obiteljskog života. Ribama se može dogoditi da ljubav pronađu i putem članova obitelji, recimo svoje majke čija prijateljica ima sina/kćer, baš idealnog za njih. Budući da je vaša peta horoskopska kuća u Raku, znaku koji je vezan uz obitelj i djecu, možda nekog posebnog upoznate u obiteljskom restoranu, dječjoj igraonici i sl. Glumica Eva Mendes, upoznala je Ryana Goslinga na snimanju filma ‘Mjesto iza borova’, a jedan od njihovih prvih izlazaka je bio posjet Disneylandu, kada joj je Gosling rekao – Eva, niti jedna od ovih princeza ne može se usporediti s tobom. Prilično romantično za jednog Škorpiona, kao da je znao kako osvojiti nježno srce jedne Ribe. Ako sve navedeno ne upali, Ribe bi trebale upisati kulinarski tečaj, ljubav bi u njihovom slučaju  mogao ići i kroz želudac. Seksualno će ih zaintrigirati netko dovoljno šarmantan, ljubazan i pristojan, pa neće imati snage odbiti tako lijepu ponudu.