Tjedni horoskop (25.9.-1.10)

Mjesec će proći kroz tri znaka, Strijelca, Jarca i Vodenjaka, pa će ovi znakovi biti najangažiraniji u ostvarenju svojih potreba, a osjećajni doživljaji i reakcije intenzivniji i nekontrolirani. Merkur će promijeniti znak i ući u Vagu, pa manje pričamo o poslu, a više o svom braku, vezi i osobama koje su nam bitne.

Prvi radni dan u tjednu dočekat će nas izazovni aspekt Marsa u Djevici i Neptuna u Ribama. Možemo se osjećati zbunjeno. Obzori će biti magloviti. Ne znamo slijediti li činjenice ili vlastitu vjeru, kontrolirati ono što se događa ili se naprosto predati, pa što bude. Plana se gotovo nemoguće držati, ne preostaje vam ništa drugo osim da vjerujete vlastitim osjećajima. I ponekad je potrebno mnogo više hrabrosti pustiti se, nego forsirati ono što još nije spremno za ostvarenje. S ovim aspektom su moguće i prevare, izdaje, razočaranja, kao i problemi s vodom, plinom, ovisnostima i lijekovima. Osjetljivi smo i ranjivi. S ovim energijama profitiraju zavodnici, manipulatori i kreativci. Iluzija i prevara trebali bi se čuvati Djevice, Strijelci, Ribe i Blizanci.

Utorak je nešto mirniji dan. Mjesec se kreće znakom Strijelca, ulazi u aspekt s Jupiterom koji širi optimizam i sa Saturnom koji traži jasnoću i strukturu. S ovim se Mjesecom otisnite u nepoznato, istražite svoje osjećaje, naučite nešto novo o temi koja vas zanima. Mogući su zanimljivi kontakti sa strancima, starijim osobama i autoritetima. Dobar dan za Strijelca, Ovna i Lava.

U srijedu Jupiter ulazi u svoj posljednji aspekt s Uranom, prije nego što napusti znak Vage. Razmislite što vam se događalo u razdoblju oko 26. prosinca prošle godine i oko 2. ožujka ove godine kada su Jupiter i Uran bili u istom aspektu. Postoji mogućnost da vam se ponove neke slične ili iste situacije. Također, možda jedan događaj koji je započeo u tim danima, sada napokon zaokružite i dovršite. Ponekad je i riječ o nekoj iznenadnoj promjeni koju ne možete kontrolirati. Moguć je kraj nečega, ali i novi početak. Raste težnja prema slobodi i oslobođenju od svega što vas koči i pritišće, a krenete li tim putem vjerojatno ćete svoj život obogatiti jednim novim i značajnim iskustvom. Ovaj aspekt značajan je za sve, a osobito za Strijelce, Vodenjake, Vage rođene 20. listopada i Ovnove rođene oko 17. travnja.

Sumnjičavost, sklonost kritici, strahovi mentalne blokade i manjak radnog entuzijazma bit će najočitiji tijekom izazovnog aspekta Merkura i Saturna koji u danima prije ili poslije četvrtka može dovesti do jačanja nesporazuma osobito s autoritetima, kolegama na radnom mjestu, starijim osobama i djecom. Zabrinuti smo, sumnjamo u vlastite sposobnosti, a odgovornost nam teže pada. Stvarnost nas može ‘ugristi’ i podsjetiti nas da se moramo usredotočiti na ono s čim sada raspolažemo, ne umanjivati sami sebe, vjerovati u rješenje unatoč izazovima koji stoje pred nama. Sa strahovima, perfekcionizmom i samonametnutim ograničenjima najteže će izlaziti na kraj Djevice, Strijelci, Ribe i Blizanci koje bi jedan susret ili događaj mogao nakratko vratiti u prošlost.

U petak Mjesec u Jarcu i Uran u Ovnu raspirivat će težnju prema osjećajnoj slobodi. Neki su se spremniji suprotstaviti autoritetima ili nametnuti vlastito mišljenje. Gubimo strpljenje i pružamo snažan otpor kad nas netko primorava na nešto. Biramo slobodu nauštrb sigurnosti.

Subota će biti posebno romantična zbog Venere koja će se naći nasuprot Neptuna. Pristižu sjećanja, težimo voljeti i biti voljeni, zavodimo da bismo ispunili svoje želje, iako nismo sigurni da s tom osobom želimo i ostati. Neptun nam zamagljuje razum i ne vidimo dobro što se događa, mislimo jedno, a zapravo se događa nešto drugo. Kad izađemo iz magle vlastitih iluzija stvarnost nam neće biti jednostavno probaviti. Pod ovim aspektom teže je održati vjernost i obećanja. Povodimo se za zanosom, nešto skrivamo, igramo zakulisno no i sposobni smo stvoriti lijepa dijela koja nastaju kao plod bogate mašte.

Merkur na isti dan ulazi u znak Vage i ostat će u tom znaku 16. listopada.  U tom razdoblju više se usmjeravamo na odnose s drugima. Vrijeme je da s drugima podijelite svoje misli i ideje i vidite što oni mislite o tome. Poradite na komunikaciji u svom braku ili vezi. A ovo je i vrijeme novih poznanstava koja bi tijekom idućeg mjeseca mogla prerasti i u nešto ozbiljnije.

S Mjesecom u Vodenjaku, Suncem i Merkurom u Vagi tijekom nedjelje trebamo društvo. Povezujemo se s dragim ljudima, družimo, razgovaramo, razmjenjujemo iskustva i prepričavamo doživljaje. Divan dan za osmišljavanje novih planova u koje uključujete i druge ljude.