Tko je najduhovitiji znak Zodijaka?

Neka istraživanja pokazuju da su pojedinci s dobrim smislom za humor kreativniji i inteligentniji, čak i poželjniji u ulozi partnera. Tko su sretnici kojima su zvijezde podarile talent duhovitosti, a tko je cijepljen od smisla za humor, pročitajte u tekstu koji slijedi

 

OVAN

Dan bez smijeha propao je dan, stav je jednog od najboljih komičara svih vremena Charlieja Chaplina rođenog u ovom znaku. S tim bi se vjerojatno složila većina pripadnika ovog znaka koji šalama i pošalicama žele razbiti monotoniju svakodnevice, širiti oko sebe dobro raspoloženje i podignuti atmosferu, a često i nekog isprovocirati. Dosjetljivi su, ispalit će nešto smiješno i sami se smijati svojim forama. Bez problema će se našaliti na tuđi račun, no vrlo rijetko na vlastiti. Tako nešto bilo bi teretno za njihov ego.

BIK

Izvrsni su u prepričavanju doživljaja iz svakodnevnog života. U humoru situacije ili sticomu nezamjenjiv je bio komičar Jerry Seinfeld, inače pripadnik ovog znaka. Često niti ne znaju da su smiješni, čak niti ne idu za tim, ne trude se. Naprosto će nepretenciozno ispričati neku zbunjujuću situaciju ili zabludu u kojoj su se našli i iznenaditi se što su svojim doživljajem uspjeli nasmijati svoje sugovornike. Budući da su vrsni promatrači i ništa ne promiče njihovom pogledu, pripazite da se ne nađete kao glavni lik u njihovim pošalicama.

BLIZANCI

Maheri su u pričanju viceva. Sipaju ih kao iz rukava, a to čine kako bi osvojili i zaveli, ostavili dojam. Humorom se bore protiv neraspoloženja, a često im je on i sredstvo putem kojeg se izvlače iz neugodnih situacija. Odlučite li ga pozvati na red zbog nečeg što je skrivio, znajte da će vas nastojati razoružati s uigranim forama. Ukoliko vas ne uspije nasmijati jer će ljutnja prema njemu ipak biti snažnija, jednostavno će uteći, a potom bliskom prijatelji prepričati svoju nezgodu kao vrhunsku zgodu i od svega napraviti šaradu.

RAK

Predvodnici su u samoporažavajućoj vrsti humora. Stavit će sebe u ulogu jadnika, poniziti se prepričavajući situaciju u kojoj se našao, a sve kako bi ostavio barem neki dojam i utješio sam sebe nasmijavajući druge. Glumac i komičar Robin Williams, inače zodijački Rak, tipičan je primjer smotane i zbunjene duhovitosti pripadnika ovog znaka. U njihovom se humoru kao sve  događa slučajno i neočekivano, no vrlo dobro znaju kuda ciljaju i što žele postići. Iako se najčešće šale na vlastiti račun, ne podnose kad ga netko šalom pogodi tamo gdje je najranjiviji.

LAV

Oni će učiniti sve kako bi dobili pljesak drugih, a humor je jedan od alata kojim to postižu. Duhovitost je za nerazdvojni dio njihovog identiteta. Pričat će viceve i šale do iznemoglosti, a sve kako bi u očima drugih vidjeli divljenje, kako bi bili u centru pažnje, kako bi se nahranili tuđom gladi koja je usmjerena prema njihovoj neodoljivosti. Komičar Željko Pervan Lav je čija je duhovitost utkana u svaku njegovu poru. Lavovi, šaleći se postaju ta šala, nevjerojatno su u tome uvjerljivi, stoga se svrstavaju u najkomičnije osobe Zodijaka.

DJEVICA

Nisu baš neke šaljivdžije i ne znaju pričati viceve, no njihova ironija i sarkazam ne poznaju granice. Nasmijat će druge kad u stanju ljutnje prepričavaju što im se dogodilo, naime život prema nikome nije tako nemilosrdan kao prema njima, i ubaciti par sarkastičnih primjedbi na vlastiti račun. No najslađe im je kad se narugaju na račun nekoga tko im je naudio. Budući da su vrlo vješti u slaganju riječi, znat će kako to učiniti da ne ispadnu negativci i pesimisti, već da kroz šalu postignu svoj cilj – omalovaže značaj svog neprijatelja.

VAGA

Duhovitost je dio njihovog šarma. Kad se šale iz njih progovara zaigrano i nasmijano dijete koje želi oraspoložiti sve oko sebe, kao što to čini glumac i komičar Will Smith, predstavnik ovog znaka. Osmjeh na njihovom licu često izmamljuje i osmjeh na licima njezinih sugovornika i ne treba se pritom osobito truditi kako bi ispričali neku duhovitu i neponovljivu zgodu. Najčešće će se našaliti na račun svog partnera i odnosa s drugima, a najviše cinizma iz njih će progovoriti kad krenu zbijati šale na temu bivšeg partnera.

ŠKORPION

Sve njihove šale počinju i završavaju podbadanjima i to većinom na temu seksa. Oni se ne zafrkavaju iz dosade, humor im služi u svrhu nekog cilja. Najčešće ga rabe u društvu osobe koju žele odvesti u krevet. Pomno smišljenim provokacijama i sarkastičnim primjedbama pokušat će ju suptilno poniziti, a potom je reći koliko je silno privlačna i seksi. Majstori su u pasivno agresivnom humoru. I imajte na umu kad se Škorpion šali u vašem društvu, ima neki cilj u kojem vi igrate jednu od glavnih uloga. U njegovim šalama nema nimalo slučajnosti.

STRIJELAC

Dlake na jeziku nemaju niti kad se šale. Zapravo humor će im sjajno poslužiti u svrhu da vam saspu u lice pravu istinu. Misle, tako će izbjeći svađu, a postići ono što su naumili. Ako se vi krenete pjeniti i osjetite se uvrijeđeno, oni će se vješto braniti i izvlačiti na to da nemate baš smisla za humor. Njihova duhovitost je često prekrivena ‘blagim premazom’ cinizma i bolne iskrenosti. Budući da su silno inteligentni, njihove šale nerijetko vrlo kreativne i nose neku poruku te imaju viši smisao.

JARAC

Svemu što čine pristupaju krajnje ozbiljno, tako i humoru. Jarčevu duhovitost nije lako ‘pročitati’ jer kad se šali, čini to smrtno ozbiljnog izraza lica i nije vam uvijek jasno što se uistinu događa. Budući da sve studiozno proučavaju, većina pripadnika ovog znaka povodi se rezultatima istraživanja koji govore o tome da se smijehom luči hormon sreće endorfin i jača imunološki sustav, a kako oni naginju depresiji i tjeskobi, silno će se truditi biti duhoviti i boraviti u društvu raspoloženih i optimističnih osoba.

VODENJAK

Šalama i pošalicama dovode stvari do ekstrema, potiču druge da im se otvore, priključuju se nekom timu ili grupi ljudi, osjećaju se dijelom te grupe. Njihov humor ima karakter neočekivanosti i iznenađenja, ponekad i šoka. Izvest će nešto što najmanje očekujete, a nakon nekoliko sekundi kad dođete k sebi, nemate mnogo izbora već prasnuti u smijeh. Nisu baš vični u zbijanju šala na vlastiti račun, no kad su u pitanju neke osobe čiji im životni stavovi ne leže, znaju biti iznimno cinični u namjeri da putem šaljivih primjedbi omalovaže njihov značaj.

RIBE

Vrlo su vješti u pričanju priča. Prepričavanje jedne sasvim uobičajene začinit će sočnim pikanterijama i duhovitim detaljima. Ako pritom posegnu i za pokojom laži kako bi priča bila smješnija ili uvjerljivija, tko mari, ionako se neće doznati. Njihovi vicevi nisu brzi, niti kratki, riječ o složenijim pričama koje su obično protkane dozom melankolije, čak i tuge s nenadano šaljivim završetkom, pa u svojim sugovornicima samo jednom pričom Ribe mogu proizvesti raznoliku lepezu osjećaja, od suza do euforičnog smijeha.

 

Skrivena strana duhovitosti

I dok je poznati komičar i glumac Jim Carrey (Jarac) gledatelje svojih filmova nasmijavao do suza, istodobno se liječio od depresije. O tome je i javno progovorio, a mir i lijek od te bolesti pronašao je u duhovnosti.

Tko se zadnji smije, najslađe se smije

Humorom kao vrstom manipulacije najčešće se koriste Škorpioni, Strijelci i Lavovi. Potonjima treba pažnja pa će humoristične vještine razvijati od djetinjstva, dok Škorpioni i Strijelci imaju cilj koji hoće ostvariti.

Nisu baš duhoviti, ali kompenziraju

Zemljani znakovi (Jarac, Bik, Djevica) najmanje su spontani i prirodni u pričanju šala. Često im ne polazi za rukom nasmijati svoje sugovornike kada se najviše trude. No kad se opuste i budu prirodni nadoknadit će propušteno.