Uštap u Ribama (6.9.) Izlazak iz mraka

U srijedu, 6. rujna u 8 sati i 4 minute pun Mjesec u znaku Riba potaknut će plimu snažnih osjećaja. Bude se sjećanja, neki nas događaji vraćaju u prošlost, jača potreba za izolacijom, samoćom. Tražimo zaštitu, čak i od samih sebe jer lako padamo u iskušenje i činimo ono za što osjećamo da nije dobro za nas. No svako pružanje otpora još više jača ono s čim se borimo. Možda predaja nije loša opcija. Ako to znači i učiniti nešto čemu se glava protivi, zašto ne? Svako novo iskustvo daje nam uvid u to gdje smo sada i što možemo dobiti iz trenutnih okolnosti. Odlučite li pak pobjeći od stvarnosti i  vlastitih osjećaja, tu ‘rupu’ nekako treba zakrpati, a tada ju najčešće zatrpavamo prevelikim količinama hrane, alkoholom ili nekom drugom ovisnosti. Znajte da uvijek imate mogućnost izbora.

Ovaj Uštap traži predaju, nudeći jednosmjernu kartu za odlazak iz onog područja života u kojem zatočeni čučimo u mraku nadajući se nekom čudesnom preokretu koji nikako da se dogodi. Ustanite i upalite svjetlo!

Oprostiti znači otpustiti, krenuti dalje. Tako se prestajete mučiti, dvojiti, osuđivati i prosuđivati, predugo patiti. Otet ćete snagu tim kradljivcima energije. Nastojte se osloboditi osjećaja krivnje kao i odgovornosti za ono što se dogodilo, a više se ne da popraviti. Kad oprostite, lakše je prihvatiti ono što jest, promijeniti svoju stvarnost, realnije pogledati što se uistinu dogodilo i shvatiti da ste mogli i znali, sigurno bi učinili bolje.

Patnja proizlazi iz nemogućnosti prihvaćanja stvarnosti, ona je zapravo neostvarena želja da stvari budu drukčije. U patnji nismo svjesni svoje osobne moći, postajemo žrtva, osjećamo se bespomoćno, a kako bismo sve to lakše podnijeli okrivljavamo vanjske okolnosti. I tako se vrtimo u krug.

O tome govori ovaj pun Mjesec. Njegova Neptunovska energija (Mjesec će se naći na 12 stupnju Riba gdje je trenutno Neptun), može nas još dublje baciti u ponore sumnji, iluzija, laži koje pričamo sebi i drugima, u samozavaravanje i tugu kako bismo shvatili besmislenost i štetnost takvog ponašanja te promijenili nešto.

Obratite pozornost na ono što će se događati u vama i oko vas par dana prije i na sam dan punog Mjeseca. Signali će biti vrlo intenzivni i uglavnom će udarati na naše osjećaje čiji se korijen nalazi negdje u prošlosti, u nekoj davnoj izdaji, razočaranju, gubitku nečega. Isplačite ono što potiskujete, izrazite osjećaje koje ste zatrpali racionalnim prosudbama, ma koliko vam oni bili besmisleni. Bitno je. Svaka nova bol dotiče i budi sve one neisplakane i neodbolovane taloge boli koje smo tako vrijedno pospremili u sebe, pa će nekad i najmanja sitnica biti dovoljna da nas rani više nego što je to očekivano za takve okolnosti.

Ne treba zanemariti i njegovu kreativnu energiju, pa će svi oni koji se bave pisanjem plesom, fotografijom ili nekim drugim stvaralaštvom biti posebno nadahnuti i motivirani.

Pomažimo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Sada suosjećamo, tješimo, brižni smo, nježni i stvaramo utočište za one koje volimo. Nećete pogriješiti provedete li ove emocionalno nabijene dane u zagrljaju voljene osobe, s ljudima dobrog srca, ili sami sa sobom obavijeni tišinom iz koje se rađaju nevjerojatni uvidi i transformacije.

Što god činili, činite za bolji život. S ovim Mjesecom zatvaramo jedan osjećajni ciklus i ulazimo u novi. Razmotrite koje poglavlje vaše knjige života želite okončati, u ime vlastite dobrobiti.